Новини

keyboard_backspaceНазад

Навчальний візит до Луцька Програми «РАДА»

Кількість перегляглядів:695 event

  26 вересня 2016 року за сприяння Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво» відбувся семінар «Реалізація принципу рівних прав і можливостей жінок і чоловіків на місцевому рівні в розрізі процесів децентралізації» для державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, представників громадських об’єднань, журналістів Волині, а також помічників народного депутата Ігоря Гузя – учасника проекту Програми USAID РАДА «Модельний округ».

  Учасники семінару дізналися про мету Програми «РАДА» та основні шляхи її реалізації, пріоритетні завдання. Програма працює для забезпечення діяльності Верховної Ради України й містить такі важливі напрями роботи як громадянська просвіта, активне залучення громадськості до вироблення і впровадження політики, ефективна антикорупційна політика тощо. Про це розповіла асистент Програми Олена Іллясевич. Наскрізним в роботі Програми є ґендерний компонент. Тому Олена Суслова, консультант з ґендерних питань Програми «РАДА», детально обговорила з присутніми актуальні напрями ґендерної політики в сучасних умовах, повноваження місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з реалізації ґендерної політики в контексті  процесів децентралізації.

  Окремий блок питань був присвячений обговоренню  Національного плану дій з виконання резолюції Ради безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року та розробку місцевих планів дій на виконання цього документа. 

  Учасники навчання отримали корисні та актуальні навчально-методичні матеріали, якими можуть послуговуватися в практичній діяльності.